Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2007

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ


Η απόγνωση καλύπτει τα όνειρά σου, παγώνει την αναπνοή σου, δεν έχεις κάποιον που να σου απλώσει χέρι βοηθείας. Έχεις κάνει κάθε προσπάθεια μα κανείς δεν ακούει μέσα από την προσωπική ευτυχία του, τον δικό του τακτοποιημένο κόσμο, την χαρούμενη καθημερινότητά του. Οι δικοί σου άνθρωποι δεν βλέπουν τίποτα, δεν ακούν τίποτα, δεν κάνουν τίποτα. Και έτσι ξαφνικά ακούγεται μεσ'το μυαλό σου η φράση "Άνοιξε η γη και τον κατάπιε". Για εσένα ακούγεται σαν μιά γλυκιά μελωδία που χαλαρώνει τα νεύρα σου, απομακρύνει το άγχος σου και τελικά είναι το πιό γρήγορο πράγμα που θες και μπορείς να κάνεις χωρίς την βοήθεια κανενός. Αλλά η γη δεν ανοίγει και εσύ δεν καταπίνεσαι, δεν χαλαρώνεις, δεν εξαφανίζεσαι με μιάς, είσαι εδώ μπροστά στο αδιέξοδό σου, αγκαλιά με την δυστυχία και τους φόβους σου. Τότε είναι που παίρνεις τον δρόμο και όπου σε βγάλει, εξαφανίζεσαι από μόνος σου!!! Τότε είναι που όλοι οι δικοί σου άνθρωποι τρέχουν πανικόβλητοι να σε βρούν, σε αναζητούν απεγνωσμένα χωρίς αποτέλεσμα. Τότε γίνεσαι επιθυμητός, αγαπητός, έχεις εκπλήξει όλους, είσαι ο καλός, ο ήσυχος, ο φιλικός, αυτός που τώρα λείπει σε όλους, που προκαλεί οδύνη και μόνο η σκέψη ότι ίσως σου συνέβη κάτι κακό!!! Το κακό συνέβη πολύ καιρό πριν Ανόητοι και Αμετανόητοι Εγωϊστές!!! Τότε που ο Άνθρωπος ζητούσε λίγη βοήθεια, λίγη κατανόηση , λίγη υποστήριξη και εσείς του σερβίρατε πολλή αδιαφορία, πολλή απάθεια και πολύ Εγωϊσμό.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έρχεται και η χαζή από το κουτί και βάζει λυτούς και δεμένους για να βρούν τα ίχνη σου ή τι απέγινες; πάρε σε παρακαλώ ένα τηλέφωνο, είσαι καλά; και άλλα τέτοια δακρύβρεχτα. Είναι εμετική η διαδικασία όπου από τηλεφώνου χρήζονται κάποιοι ως άλλοι "Σέρλοκ Χόλμς" που θυμούνται ότι σε είδαν πριν 2 μήνες να περιφέρεσαι στην πλατεία και σε θυμούνται, ε; ή ότι σε συνάντησαν και τους ζήτησες λίγα χρήματα,ε; και η χαζή έγινε "Σούπερ" Επιθεωρήτρια Αναζήτησης Αγνοουμένων πουλώντας Ηρωϊσμό και Ανιδιοτέλεια με το κιλό μέσα από το Αγαπημένο κουτί των Αποτελειωμένων.
Τι ωραίο πανυγηράκι, τι ωραίος πανικούλης συναισθημάτων για τα αθώα Αποτελειωμένα που στέκονται μπροστά στην κούτα της Συντέλειας του Μυαλού. Τα τηλέφωνα παίρνουν φωτιά, καίγονται τα καλώδια, είναι η ώρα που θα πάρουν να πούν ότι σε είδαν εδώ, εκεί, ίσως, μπορεί και όλα αυτά γιατί;;; Για να τους ακούσουν οι φίλοι, οι συνάδελφοι, η γιαγιά στο χωριό ότι βγήκαν στο κουτί, τον Ναό της Υπέρτατης Υποκρισίας. Τρελή ικανοποίηση του μικρού Εγώ, του απορριπτέου, του άσημου της διπλανής πόρτας που βγήκε στο κουτί και μεταμορφώθηκε στον αποδεκτό, τον έξυπνο, τον φιλάνθρωπο έτοιμο να βοηθήσει στην ανεύρεσή σου, Ε;;;
Και εσύ είσαι εκεί κάπου έξω ακόμα πνιγμένος, αγκαλιά με τα αδιέξοδά σου, τους φόβους σου, παρασύρεσαι από το ποτάμι του χρόνου ανήμπορος να βγείς μέσα από την κύτη της απόγνωσής σου. Μηδέν βοήθεια ρε'σείς!!! Μηδέν οίκτος ρε'σείς!!! Μηδέν έλεος ρε'σείς!!! Μηδέν ντροπή ρε'σείς!!! Όλα ΜΗΔΕΝ και ΤΙΠΟΤΑ... Από τότε που ο πρώτος άνθρωπος είπε την λέξη "Εμπόριο" ο άνθρωπος πουλάει την ψυχή του, τον πόνο του, την συνείδησή του, την εξαφάνισή του, την βλακεία του, την αμάθειά του, τα όργανά του, Τα Πάντα... Αφήστε τους επιτέλους να καούν στην Πυρά του μαρτυρίου τους και να αναγεννηθούν μέσα από τις στάχτες τους. Μην τους ψάχνετε άλλο ΡΕ!!! Μην τους βρείτε, είναι ακριβώς δίπλα σας αλλά δεν θέλετε να τους δείτε, απλά θέλετε να γίνουν τα παιχνίδια σας για να ικανοποιήσετε τον "Παγκόσμιο σκοπό του Εμπορίου" το Κέρδος υλικό ή ψυχικό...τα σκαλοπάτια που θα πατήσετε πάνω τους για να βγείτε από τον λάκο της ανυπαρξίας σας και της απληστίας σας...
Οι 3 στους 10 που χάθηκαν έχουν πράγματι προβλήματα υγείας και χάνονται από την αδιαφορία των δικών τους. Οι άλλοι 7 όμως, θέλουν και χάνονται ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ!!!.
Θέλουν να χαθούν και δεν σέβεστε την επιλογή τους!!!

ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΖΕΙΤΕ ΣΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: